Naša skrb je narava.
Aktivisti domačega kraja Na Logu smo se povezali in oblikovali “Varuhe Loga”.
Vse naše akcije so usmerjene v sobivanje z njo in skrb za sočloveka. 

AKCIJE

Vodna ujma

Avgusta 2023 nas je doletela vodna ujma. Izbrali smo svojega izvajalca in se sanacije nastale škode lotili sami. 

Preberi

Rally dirka

Mimo naših hiš, po že načeti cesti in mirni naravi so hoteli izvesti Rally dirko. Zbrali smo podpire občanov in se temu uprli.

Preberi

VODNA UJMA

Avgusta 2023 nas je doletela vodna ujma.

Najbolj ogroženi hiši sta po zaslugi soseda Davida, našega rešitelja, ki je z bagerjem sproti odstranjeval material hudournika in usmeril vodo, na srečo ostali celi. Vendar je cesta, ki vodi do obeh hiš, močno poškodovana. Hudourniška voda in plazovi so namreč potrgali podporne škarpe, vodne kanale, odnesli zemljo, varnostne ograje in del ceste. Nanesli pa veliko skalnatega materiala.

Za vso nastalo škodo, ki smo jo posledično, zaradi občinskih šlampasto narejenih vodnih propustov hudournika na glavni cesti utrpeli mi, moramo poskrbeti sami. Občina tega ne krije.

Zato smo se aktivirali in izbrali lastnega izvajalca, ter se lotili sanacije nastale škode.


Uspeli smo.

14.novembra smo dobili še zemljo in jo poravnali.
Z lastnim izvajalcem (David, ki nas je že rešil na dan ujme) in aktivisti sovaščani smo uspeli sami sanirati posledice avgustovske ujme. Bilo je veliko dela, vendar sedaj je še lepše. 

Zahvala tudi vsem donatorjem in lokalnim aktivistom.

🙂

RALLY

Avgusta 2020 so hoteli organizirati Rallly dirko Železniki skozi našo vas. Baje že vse zmenjeno z občino, nas pa nihče nič vprašal.

Zbrali smo se domači aktivisti in začeli zbirati podpise, da naslednje leto ne bo več potekala po naši že utrujeni cesti in mirni naravi.

V naslednjem letu so traso spremenili, tako da ne dirkajo več mimo nas.

🙂

nazaj